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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido... Mostrar Todas |
Data corrente: |
23/06/2010 |
Data da última atualização: |
14/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
HOMMA, A. K. O.; MENEZES, A. J. E. A. de; CARVALHO, J. E. U. de; SOUTO, G. C.; GIBSON, C. da P. (ed.). |
Afiliação: |
ALFREDO KINGO OYAMA HOMMA, CPATU; ANTONIO JOSE ELIAS A DE MENEZES, CPATU; JOSE EDMAR URANO DE CARVALHO, CPATU; GILBERTA CARNEIRO SOUTO; CELSO DA PENHA GIBSON, EMATER-PA. |
Título: |
Manual de manejo de bacurizeiros. |
Edição: |
2. ed. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2010. |
Páginas: |
37 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Introdução; Bacurizeiro nasce até dentro de casa; Escolha da área; Tamanho da área; Manejo ou plantio?; Produção dos primeiros frutos; O bacurizeiro no contexto agroecológico; Bacurizeiro em sistema agroflorestal; Algumas questões sobre o manejo do bacurizeiro; Cuidados com o fogo; Colheita dos frutos; Comercialização; Beneficiamento; Armazenamento; Aproveitamento de sub-produto; Financiamento. |
Palavras-Chave: |
Aspecto econômico; Brasil. |
Thesagro: |
Bacuri; Comercialização; Fruta Tropical; Manejo; Pratica Cultural; Rebrota; Recurso natural. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/145322/1/MANUAL-MAN-BACURIZEIRO-2ED.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
03/01/2023 |
Data da última atualização: |
03/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
KAVAMURA, V. N.; CLARK, I. M.; MELO, I. S. de; MAUCHLINE, T. H. |
Afiliação: |
VANESSA NESSNER KAVAMURA, Sustainable Agriculture Sciences, Rothamsted Research, West Common, Harpenden, Hertfordshire, UK.; IAN M. CLARK, Sustainable Agriculture Sciences, Rothamsted Research, West Common, Harpenden, Hertfordshire, UK.; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; TIM MAUCHLINE, Sustainable Agriculture Sciences, Rothamsted Research, West Common, Harpenden, Hertfordshire, UK. |
Título: |
Insights into the rhizosphere microbiome: past and future perspectives |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: PLANT MICROBIOME SYMPOSIUM, 3., 2022, Dundee. Abstracts... Dundee, Scotland: 2022. Ref. S1.K2. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Microorganisms associated to plants can promote plant growth and development through direct and/or indirect mechanisms in addition to enabling them to tolerate biotic and abiotic stresses. Several factors are responsible for shaping the microbiome associated with plants and understanding how they influence the structure and functions of microbial communities is crucial for the development of sustainable agriculture. Using culture-independent methods and soils from Rothamsted Research, I will describe the importance of different factors in determining the root microbiome structure and diversity in wheat. In addition, I will describe a culturedependent approach that led to the development of a microbial product for maize. I also discuss gaps and benefits of taking a multidisciplinary approach to explore the plant microbiome to generate microorganism-based solutions for sustainable intensification of crop production. |
Thesaurus NAL: |
Microbiome; Rhizosphere. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150579/1/RA-MeloIS-3rd-Plant-Microbiome-Symposium-Ref-S1.K2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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